Teakhout

De wilde dieren in je achtertuin

Wilde dieren zijn een prachtige toevoeging aan onze prachtige aarde, maar veel wilde dieren worden bedreigd met uitsterven. Ook de wilde dieren die zich in en om ons huis bevinden, kunnen wel wat hulp gebruiken om te kunnen blijven leven.

Wilde dieren in je achtertuin

Er komt namelijk een grote groep wilde dieren voor in onze achtertuin. Allereerst een grote groep vogels. Je hoort ze veel fluiten en ziet ze daarnaast veel in de achtertuin op zoek naar eten. Wanneer dit eten te vinden is, zullen ze zeker ook terugkomen in de achtertuin. De voeding van vogels bestaat uit zaadjes, bessen en insecten. Ook kun je in de winkel verschillende soorten voeding kopen om op te hangen voor vogels. Door beplanting komen de vogels ook in de tuin om op zoek te gaan naar besjes en zaden. Naast vogels kom je ook kleine zoogdieren en insecten tegen in de tuin. Ook deze dieren hebben baat bij verschillende soorten beplanting. Zowel als voeding als voor beschutting en bescherming tegen andere dieren. Met beplanting in de tuin kun je dus een hoop verschillende wilde dieren helpen.

Je kunt de verschillende dieren daarnaast ook helpen met voeding en beschutting. Denk aan voeding en huisjes voor bijvoorbeeld vogels, maar ook juist voor zoogdieren als de egel. Zij kunnen hier enorm veel baat bij hebben.

Quickscan flora en fauna

Sommige dieren zijn beschermd. Dat komt omdat deze bedreigd worden met uitsterven en daardoor dus beschermd moeten worden. Het is belangrijk om bepaalde protocollen te volgen wanneer je beschermde diersoorten wil helpen. Soms is dit zelfs verplicht. Bijvoorbeeld een quickscan flora en fauna. Een bedrijf voert een quickscan uit om te kijken of er beschermde diersoorten en planten in de omgeving van het huis zijn. Wanneer je het huis dan wil verbouwen, zijn er een aantal zaken waar je verplicht rekening moet houden. Op die manier lopen de beschermde dieren niet zomaar een risico.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *