Teakhout

Hoe (slim) uw huis te beveiligen tegen indringers

U hoeft geen gracht rond uw huis te graven en raketten op uw dak te installeren om de slechteriken weg te houden. In feite kunnen de raketten suggereren dat u iets heel, heel waardevols heeft. De experts van de tuinmeubelkeuze komen op een paar manieren om te voorkomen dat inbrekers uw persoonlijke ruimte binnendringen. Uw veiligheid is namelijk erg belangrijk.  

Enkele tips die ik me herinner uit een interview met een inbreker

  1. Maak het moeilijk voor iemand om zichzelf te verbergen tijdens het inbreken. Vermijd dus dikke struiken rond uw ramen en deuren. Hier kunnen inbrekers makkelijk schuilen.
  2. Het hebben van goede buitenverlichting op een timer helpt, maar het beste is een lamp met bewegingssensor. Wanneer een bewegingslampje aan gaat, zegt het de inbreker: “Hee, hier is iets aan de hand.”
  3. Vermijd dingen in het zicht die zeggen: “We hebben veel geld.” Als u een dure auto heeft, zet deze dan in een garage. Als u mooie spullen in huis heeft, houdt u gordijnen dan gesloten. Als u net een flatscreen tv heeft gekocht, gooi de doos weg en verberg hem.
  4. Inbrekers checken een buurt voordat ze die beroven. Ze weten wanneer u naar uw werk gaat. Ze weten wanneer uw buren naar hun werk vertrekken. Als u buren heeft die overdag thuis zijn, maakt dit uw huis een riskantere inbraak.
  5. Als u een beveiligingssysteem heeft, plaats dan niet één van die “Beschermd door ADT” -stickers op uw deur. Weten welk merk beveiligingssysteem kan voldoende informatie geven over hoe het uit te schakelen. Koop liever een generieke sticker.
  6. Plaats goede camera’s, zoals een ip camera. Naast dat het inbrekers afschrikt heeft u na een inbraak bewijs van de daad. Dit kan helpen bij het oppakken van de boeven. 
  7. Vergeet niet dat het doel niet is om uw huis volledig inbraak werend te maken. Het is gewoon om uw huis een minder aantrekkelijk doelwit te maken dan de andere huizen in uw buurt. Kijk naar de omliggende huizen en pas deze dienovereenkomstig aan. Wees niet de laagst hangende vrucht!