Terras

Terrasoverkappingen vormen een meerwaarde voor uw huis

Wilt u volop genieten van uw terras? Zowel met mooi als met slecht weer en altijd beschermd tegen een plotselinge bui? Kies dan voor een terrasoverkapping, u bent dan beschermt tegen de regen en sterke zon in de zomer. Bovendien biedt de constructie privacy en een gevoel van veiligheid, doordat u bijvoorbeeld uw kind er rustig onder kunt laten spelen (mist de constructie kan worden afgesloten). Kortom: een terrasoverkapping zorgt ervoor dat u het hele jaar door kunt genieten van een buitengevoel.

Verschillende terrasoverkappingen

Er zijn twee soorten overkappingen: aanbouw en vrijstaande overkapte terrassen. Er zijn verschillende manieren om het terras aan het huis te monteren. De overkapping moet op maat zijn en passen bij de stijl van het huis, omdat het terras een mooi verlengstuk is van uw huis.

Naast de kwaliteit van de constructie moet u uzelf goed oriënteren op een aantal zaken, zoals bijvoorbeeld het materiaal. Wilt u een aluminium, houten, kunststof of glazen constructie? Verder kunt u kiezen uit schuifdeuren, een zonnescherm, een plat dak of schuin dak. Dit zijn allemaal zaken waar u goed over moet nadenken voor u daadwerkelijk tot de aanschaf overgaat.

Aluminium terrasoverkappingAluminium terrasoverkapping

Een aluminium terrasoverkapping is een groot succes in Nederland. Aluminium terrasoverkappingen beschermen u namelijk goed tegen verschillende weersomstandigheden en zijn bovendien erg duurzaam. Het materiaal is licht en toch sterk. Verder is het vrijwel onbreekbaar en slijtvast, roest het niet en hoeft het niet jaarlijks onderhouden te worden tegen schimmels of rot. Aluminium terrasoverkappingen hebben bovendien een tijdloze, moderne uitstraling. Maar ook aanpassingen als verlichting, zonweringen of deuren zijn makkelijk aan te brengen, ook na de installatie.

Weinor terrasoverkapping

De overkappingen van Weinor geven u plezier op uw terras tot ver in het najaar! Een Weinor terrasoverkapping is zeer elegant en modieus. Door de enorme keuzemogelijkheden zijn deze constructies geschikt voor elk type huis, zowel modern als klassiek.

Constructies van Weinor hebben vaak een glazen dak met sterke en duurzame steunpilaren. Een groot voordeel van glas is de lichtinval. Als bescherming tegen de sterke zonnestralen kunt u overigens voor een zonnescherm kiezen dat u direct onder het glas monteert.

Zonwering met elektrische bediening is daarbij ideaal. Bovendien heeft glas geen speciaal onderhoud nodig en is het vrij makkelijk met alle reinigingsproducten schoon te maken. Een ander mooi voordeel van glas is dat dit uitgebreid kan worden met allerlei technische highlights, zoals inbouw of opbouw verlichting en dakvensters die het terras van elegantie en sfeer voorzien.

Voordelen van terrasoverkappingen

Naast praktische voordelen zoals dat u het tuinmeubilair buiten kunt laten staan en droog zit tijdens een regenbui, heeft een terrasoverkapping nog meer pluspunten. Door de aanbouw van het terras wordt het namelijk een verlengstuk van uw woning. De aanbouw geeft uw woning meerwaarde en dat kan in uw voordeel werken om in de toekomst de woning met winst te verkopen. Let wel op dat u soms een vergunning moet aanvragen voor een aanbouw en dat het professioneel gemonteerd moet worden om problemen (zoals verzakkingen) te voorkomen.