Tuin

Planten met tuinmeubelen combineren

Planten met tuinmeubelen combineren

Bent u een echte tuinier en zit u graag buiten in de tuin? Dan is de kans groot dat u al mooie planten en tuinmeubelen heeft staan. Het kan zijn dat u dit jaar toe bent aan vernieuwing en wel wat inspiratie kunt gebruiken. Tegenwoordig worden planten en tuinmeubelen veel gecombineerd maar hoe doet u dat nou eigenlijk? In deze blog geven wij u een aantal ideeën waardoor u met een paar kleine aanpassingen uw tuin een heel ander aanzicht kan geven.

Tuinbankje met bloembak

Tuinbankjes nemen niet veel ruimte in en zorgen er voor dat u genietend van het zonnetje lekker een kop koffie kunt drinken. Wist u dat ze erg leuk gecombineerd kunnen worden met bloemen en planten? U kunt zelf bloembakken maken en deze naast uw tuinbankje zetten, maar er zijn ook speciale tuinbankjes met bloembakken te koop. Ze hebben dan aan weerszijden of boven in de rugleuning een bloembak. U kunt deze bijvoorbeeld beplanten met lavendel dat erg lekker ruikt. Bovendien staat lavendel bekend om de rustgevende werking.

Picknicktafel met plantenbak

Picknicktafels zijn ideaal omdat er veel mensen op kunnen zitten en het gezellig staat in de tuin. Heeft u thuis al een picknicktafel en staat er nu een bloemetje op tafel maar wilt u een keer wat anders? Maak dan in het tafelblad een plantenbak en vul deze met mooie bloemen en planten. Bent u zelf niet zo handig? Geen zorgen. Er zijn ook picknicktafels verkrijgbaar die al een ingebouwde bloembak hebben. U kunt bijvoorbeeld wat vaste plantjes in de bak zetten, denk hierbij aan siergras of kruidenplanten.  

Rozenboog met bankje

Bankjes met een rozenboog bestaan al heel lang en zijn altijd nog erg populair. Het zijn vaak echte eyecatchers omdat u ze met prachtige planten kunt laten begroeien. Er wordt vaak gekozen voor klimrozen, maar heeft u ook al eens gedacht aan een blauwe regen of klimhortensia? Als u geen tuinbankje met rozenboog heeft of wilt aanschaffen dan kunt u er ook voor kiezen om een stuk gaas achter uw tuinbankje te bevestigen waar u dan een klimplant tegenaan laat groeien.